Herättäjä-Yhdistys kaipaa tukijoita

Yhdistys joutunee lomauttamaan henkilöstöä talven aikana.

 

Herättäjä-Yhdistyksen taloustilanne on viime vuosina ollut haastava. Yhdistys on useamman vuoden tehnyt tappiota. Viime kesän Vaasan herättäjäjuhlien kävijämäärä jäi noin kolmanneksen vuoden 2023 Seinäjoen herättäjäjuhlien kävijämäärästä, mikä näkyi juhlilla kerätyissä kolehdeissa ja myyntituloissa.

- Yhdistyksen taloudellinen kivijalka on ollut seuraliike ja seuroissa kerätyt kolehdit. Kyllähän moni on huomannut, että seuraliike on viime vuosikymmeninä pienentynyt. Ajat ovat muuttuneet ja ikäluokat kutistuneet. Korona-aikakin teki oman osansa. Myös herättäjäjuhlat ovat pienentyneet tasaisesti vuosikymmenten saatossa, analysoi Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Kalle Hiltunen juurisyitä.

- Monista tärkeistä toiminnoista, kuten nuorisotyöstä, körttikodeista ja kustannustoiminnasta on haluttu ja halutaan edelleen pitää kiinni. Tämä tulee vuosi vuodelta haastavammaksi, kun yhdistyksen perinteinen taloudellinen kivijalka on pienentynyt.

Vaasan herättäjäjuhlat kuluneena kesänä tuottivat Herättäjä-Yhdistyksen eri työmuodoille kolehteina ja myyntituloina arviolta 100 000 € vähemmän kuin herättäjäjuhlat edellisenä vuonna. Yhdistyksen talvesta tulee tiukka ja yhdistyksen hallitus on alkanut valmistella säästöohjelmaa, joka todennäköisesti johtaa henkilöstön lomautuksiin talven aikana.

- Herättäjäjuhlien taloudellisessa tuloksessa on toki ollut aina isoja vaihteluita, mutta useista heikoista tulosvuosista johtuen puskurit ovat pienet ja valitettavasti joutunemme turvautumaan lomautuksiin. Tämä on harmi, sillä jokaisen työntekijämme panos on tärkeä, toteaa Hiltunen.

Kuukausittainen seuroissa käyminen ei ole kaikille nykyään yhtä luontevaa kuin yhtenäiskulttuurin aikoina monissa maaseudun körttikylissä. Herättäjä-Yhdistys pyrkii tavoittamaan yhdistyksen tekemää työtä arvostavia ihmisiä myös seuraliikkeen liepeiltä ja ulkopuolelta. Talven aikana muun muassa etsitään kampanjoilla uusia kuukausilahjoittajia.

- Tiedän, että on lukuisia ihmisiä, jotka ovat saaneet valtavasti Herättäjä-Yhdistyksen eri työmuodoilta. Ja on lukuisia ihmisiä, jotka pitävät tärkeänä, että on tällainen yhdistys, joka pitää eri ikäluokille esillä herännäisyyden kantamaa ikävöivän uskon ja avaran armon perinnettä.

- Haluamme tavoittaa heidät ja haastaa tukemaan Herättäjä-Yhdistystä esimerkiksi kuukausilahjoituksella. Se on helppoa ja vaivatonta, nykyajan kuukausittainen kolehti, toteaa Hiltunen.

- Kymppikin kuussa jo auttaa. Kannattaa liittyä Herättäjän kymppikerhoon ja tukea tärkeää työtä. Ja suuremmatkin summat toki ovat tervetulleita.

 

Lisätietoja antaa toiminnanjohtaja Kalle Hiltunen (kalle.hiltunen@h-y.fi, 040 577 9195)

Herättäjä-Yhdistyksen kuukausilahjoittajaksi voi ryhtyä osoitteessa www.h-y.fi/kuukausilahjoitus.